Detalji akcije 'Square': Uhapšenim članovima kriminalne grupe određen pritvor

1
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije 'Square': Uhapšenim članovima kriminalne grupe određen pritvor
Foto: SIPA / Ilustracija

Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću.

Osumnjičenom Ibrišimoviću pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, dok je Hamziću i Kukiću određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS ih tereti da su od 2009. godine do hapšenja, u okviru organizovane grupe poduzimali nezakonite radnje radi sticanja protivpravne imovinske koristi zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da su nezakonito sticali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo, a kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist od najmanje četiri miliona KM.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Navedene radnje članovi pomenute grupe realizirali su uz pomoć nekoliko advokata i notara, na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama, navodi se u saopštenju Tužilaštva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije