Detalji akcije "Potok" u Banjoj Luci: Dileri iznajmljivali stan na dan iz kojeg su prodavali drogu

0
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije "Potok" u Banjoj Luci: Dileri iznajmljivali stan na dan iz kojeg su prodavali drogu
Foto: Nezavisne / Oduzeta droga

Banjalučani R. T. (24) i D. K. (20) uhapšeni su u akciji "Potok" u kojoj je pronađeno 978 grama marihuane, dok su u drugoj akciji zbog droge uhapšeni L. I. i M. G. također iz Banjaluke, a oduzeto je oko 400 grama marihuane.

Banjalučka policija u okviru akcije "Potok" uhapsila je Banjalučane zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Kako saznaju Nezavisne, mladići R. T. (24) i D. K. (20) nisu odranije poznati policiji. Prilikom hapšenja kod D. K. je pronađena i uz potvrdu oduzeta folija u kojoj se nalazila marihuana ukupne bruto mase 14 grama.

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području grada Banja Luka. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 964 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te dvije digitalne vage za precizno mjerenje i novac u iznosu od 4.400 KM, 120 eura i 50 švicarskih franaka u različitim apoenima, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", navode iz policije.

Protiv R. T. i D. K. slijedi podnošenje izvještaja tužilaštvu.

Također, banjalučka policija zbog zloupotrebe droga uhapsila je njihove sugrađane L. I. (19) i M. G. (18) te zaplijenila 362 grama marihuane i 12 grama spida.

Kako nezvanično saznaje isti medij, osumnjičeni mladići su iznajmljivali stan na dan, gdje su, kako se sumnja, prepakivali i prodavali narkotike.

Izvor blizak istrazi je rekao da su osumnjičeni u tom stanu i drugima, među kojima su bili i maloljetnici, davali da uživaju drogu.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopćeno je da je akcija u kojoj su uhapšeni Banjalučani sprovedena 9. novembra.

Istakli su da su L. I. i M. G. osumnjičeni da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 10. novembra izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Banja Luke. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 362 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu te oko 12 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Pronađena je improvizovana cigareta, tzv. džoint, sa tragovima sagorijevanja u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalna vaga", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su pronađena i dva mobitela, mrvilice i oko 1.030 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, a i protiv njih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije