Policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, pronađena droga

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, pronađena droga
Foto: FUP / Ilustracija/FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili dvije osobe 9. novembra u Sarajevu. 

Dana, 09.11.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije, provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili su dva lica DŽ.S. (1979.) i E.Č. (1989).

Dž.S. se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, dok je E.Č. osumnjičen za krivično djelo iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres poslovnog objekta i porodične kuće koje koristi lice DŽ.S., kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L., mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Lice DŽ.S. je nakon kriminalističke obrade predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije