Detalji akcije FUP-a u Sarajevu: Zaplijenili 6 kilograma droge, oružje i municiju

Radiosarajevo.ba
Detalji akcije FUP-a u Sarajevu: Zaplijenili 6 kilograma droge, oružje i municiju
Federalna uprava policije otkrila je detalje akcije "Meta" koju su danas proveli na području Kantona Sarajevo, a u okviru koje je uhapšeno deset osoba.i u okviru koje su zaplijenili veće količine oružja i droge.

Kako je navedeno, izvršeni su pretresi stanova i kuća, te ugostiteljskih objekata na devet lokacija na području općina Ilidža, Novo Sarajevi i Centar, a uhapšeno je deset osoba.

"Zbog povezanosti sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšene su osobe inicijala: N.H. (1997.), N.H. (1974.), H.A. (1993.), Đ.N. (1993.), I.K. (1992.), A.K. (1991.), S.I. (1991.), A.A. (1997.), A.Ć. (1974.) i A.M. (1990.)", istaknuto je iz Federalne uprave policije.

Prilikom pretresa, pronađeno je oduzeto cca. 6 kg. materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L, te manje količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain i spid, te vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

"Uhapšene osobe su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će ista biti u zakonskom roku predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa su pružali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo", zaključuje se u saopćenju FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije