Detalji akcije 'Cezar': U Velikoj Kladuši jedno lice lišeno slobode

0
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije 'Cezar': U Velikoj Kladuši jedno lice lišeno slobode
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / SIPA (Ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju 'Cezar', u sklopu koje je pretresena jedna lokacija.

Slobode je lišeno jedno lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo 'Krivotvorenje službene isprave' propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opšti poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije