Članovi kluba borilačkih vještina uhvatili lopova

Fena
Članovi kluba borilačkih vještina uhvatili lopova
Arhiv / Ilustracija
Policijski djelatnici PS Mostar Centar uhapsili su u petak ujutro Admira B. koji se dovodi u vezu s nizom kaznenih djela krađe lančića i drugih vrijednosti građanima Mostara.

Admir B. rođen je 1988. godine u Trebinju, nastanjen u Mostaru.

Kako je saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, Admir B. u petak ujutro, oko 9:15 sati, ženskoj osobi inicijala Z. Ć., staroj 67 godina, otrgnuo je zlatni lančić s vrata, a petnaestak minuta kasnije 72-godišnjoj K. Ć. ukrao je novčanik.

Nakon što je uhapšen kod osumnjičenog su pronađeni predmeti koje je otuđio.

Lokalni mediji pišu kako su u hvatanju Admira B. pomogli članovi Kluba borilačkih vještina Reflex. Na poziv u pomoć opljačkane K. Ć. istrčali su iz prostorija svog kluba te se dali u potjeru za pljačkašem. Uspjeli su ga uhvatiti i zadržati do dolaska policije.

Iz MUP-a navode kako inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar već duži vremenski period kriminalističkom obradom i opsežnim traganjem prikupljaju određena saznanja o osumnjičenom koji je u protekla dva mjeseca izvršio desetak sličnih pljački.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije