Chat, laži, golotinja: Kako je osoba iz Obale Slonovače prevarila muškarca iz BiH

2
Radiosarajevo.ba
Chat, laži, golotinja: Kako je osoba iz Obale Slonovače prevarila muškarca iz BiH
Foto: Pixabay / Ilustracija

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 22. septembra 2020. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli su Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala M.C. iz Republike Obale Slonovače, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ucjena“.

Kako su saopćili iz PU Doboj, live iz Obale Slonovače se sumnjiči da je početkom mjeseca maja 2020. godine, putem društvene mreže Facebook i aplikacije Messenger stupilo u kontakt s oštećenim licem iz Teslića, prilikom čega se lažno predstavilo, a potom oštećenom uputilo video poziv prilikom čega je bilo nago te od istog isto zahtijevalo, što je oštećeno lice i učinilo.

Nakon kratkog vremena navedeno lice je oštećenom zaprijetilo da će njegov kompromitujući video snimak objaviti ukoliko isto ne isplati određene novčane iznose preko određenog transakcijskog računa.

"Oštećeno lice je u jednom navratu isplatilo određeni iznos novca nakon čega je događaj prijavilo policijskim službenicima naše Uprave", saopćeno je iz PU Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije