Četiri godine zatvora za pljačku u Modriči: Pijan upao u kuću, otišao sa 10 KM i flašom likera

2
Radiosarajevo.ba
Četiri godine zatvora za pljačku u Modriči: Pijan upao u kuću, otišao sa 10 KM i flašom likera
Foto: Pixabay / Ilustracija

Milan P. (41) iz Modriče osuđen je na četiri godine zatvora zbog razbojništva nad 84-godišnjom N. K., kod koje je maskiran i pijan došao u kuću te uz prijetnju nožem tražio od nje 20.000 maraka.

Iz kuće je otišao sa 10 maraka i flašom likera, potvrđeno je Nezavisnim.

Njemu je presudu izrekao Okružni sud u Doboju za razbojništvo koje je, prema presudi, počinio 30. marta 2020. godine oko 23.30 sati u Modriči.

Epilog sporazuma o priznanju krivice: Bivšem kik bokseru godina zatvora zbog otmice

Epilog sporazuma o priznanju krivice: Bivšem kik bokseru godina zatvora zbog otmice

Prema navodima presude, optuženi je bio u alkoholisanom stanju, usljed čega je bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a bio je maskiran tako što je imao kapuljaču na glavi, medicinsku masku preko lica i bijele rukavice na rukama.

Te noći, kako je navedeno u presudi, došao je do kuće oštećene, gdje je, iskoristivši otključana ulazna vrata, ušao u kuću N. K. i prijetio vlasnici kuhinjskim nožem.

"Podigao je ruku u kojoj je držao nož, a drugom rukom počeo gurati oštećenu, govoreći joj: 'Ustaj, pare, pare, daj pare, znam da imaš 20.000 maraka, daj pare', nakon čega je prišao oštećenoj", navodi se u presudi.

Potom je usmjerio nož prema njenom vratu, obraćajući joj se povišenim tonom: "Daj mi pare, ubiću te" i "Daj pare, zaklaću te, ako mi ne daš pare, zapaliću kuću".

Plašeći se za život, žena je razbojniku predala 10 KM, a onda je Milan P. otišao u spavaću sobu na spratu kuće.

U sobi je preturao stvari, mlatio nožem i prijetio ženi, a kada nije našao novac, uzeo je flašu likera.

Razbojnik je pri izlasku iz kuće oštećenoj rekao: "Daćeš ti meni pare i kada ih dobiješ, ja ću to znati i doći ću po njih."

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme hapšenja od 31. marta 2020. godine od 18.30 do 1. aprila 2020. godine do 18 sati.

Presudom mu je oduzeta imovinska korist, odnosno 10 KM i jedna boca likera Mistiqe od 0,7 litara.

Optuženi se obavezuje da nadoknadi troškove krivičnog postupka, a o visini troškova krivičnog postupka koje je optuženi dužan nadoknaditi sud će za to donijeti posebno rješenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije