Čelnici Džudo saveza RS prijavljeni tužilaštvu za "izvlačenje" 100.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Čelnici Džudo saveza RS prijavljeni tužilaštvu za "izvlačenje" 100.000 KM
Foto: Glas Srpske / Džudo savez RS

Predsjednik Džudo saveza bh. entiteta RS Ognjen Pavlović iz Zvornika i sekretar Saveza Siniša Đukić iz Laktaša prijavljeni su banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su lažnim fakturama izvlačili novac iz ove sportske organizacije i tako nezakonito stekli korist od oko 100.000 KM.

Prema saznanjima portala "Glas Srpske", policija ih sumnjiči da su falsifikovali fakture, koristili iste fiskalne račune za plaćanje preko računa i blagajne.

Kako je rekao izvor blizak istrazi, ove malverzacije otkrivene su tokom kontrole utroška sredstava Saveza u ukupnom iznosu od 800.000 KM.

Preminula partnerica jednog od najboljih glumaca svih vremena: Bila je 31 godinu mlađa od njega

Preminula partnerica jednog od najboljih glumaca svih vremena: Bila je 31 godinu mlađa od njega

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS, navodeći inicijale, saopćeno je da je protiv Pavlovića i Đukića dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

"Prvoprijavljeni O.P. je u svojstvu predsjednika jedne sportske organizacije i drugoprijavljeni S.Đ. u svojstvu generalnog sekretara iste te organizacije, iskoristili su svoj položaj i ovlaštenja na način što su evidentiranjem fiktivnih računa koje su evidentirali u poslovnim knjigama oštetili tu istu sportsku organizaciju, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist. Uprava kriminalističke policije nastavlja rad na ovom predmetu", stoji u saopćenju MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije