Burna subota u Sarajevu: Hapšenja zbog tuče, potjernice, krađe...

0
Radiosarajevo.ba
Burna subota u Sarajevu: Hapšenja zbog tuče, potjernice, krađe...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Još jedna burna subota je bila sinoć u glavnom bh. gradu: radilo se o hapšenjima zbog teške krađe, tučnjave, te raspisane potjernice.

Tako su policajci Policijske stanice Centar Sarajevo uhapsili osobu M. J. (1995. godište) uz Sarajeva, a zatim i D.L. (1991. godine) te A.M. (1996. godište) zbog postojanja osnove da su počinili krivično djelo iz člana 362. stav 2. KZ FBiH (Nasilničko ponašanje), kao i F. 0. (1994. godište), iz Sarajeva i E. M., rođen 1994 godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 174. KZ FBiH (učestvovanje u tuči).

0 navedenom je obavješten dežurni Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uhapšene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također sinoć u 20:15 sati, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad Sarajevo uhapsili su A. K. (1979. godište) iz Foče, na osnovu raspisane Operativne potrage VII PU - OKP Vogošća, zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu počinio KD iz člana 287. KZ FBiH (Teška krađa).

0 navedenom je obavješten dežurni Kantonalni tužitelj u Sarajevu,  a uhapšena je oosba predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, sinoć u 22 sati policijski službenici Policijske stanice Dobrinja su uhapsili osobu S. H. (1990. godište) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 287. stav 1 KZ FBiH - teška krađa.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a ova osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadrzavanje osoba lisenih slobode MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije