Heroj dana: Iz automobila primijetio krađu, nije ni sekunde razmišljao šta učiniti

0
Radiosarajevo.ba
Heroj dana: Iz automobila primijetio krađu, nije ni sekunde razmišljao šta učiniti
FOTO: Screenshot / Primijetio krađu bicikla i uhvatio lopova

Društvenim mrežama proširio se video besramnog pokušaja krađe bicikla koja je u posljednji trenutak spriječena zahvaljujući prisebnosti i sjajnoj reakciji jednog vozača.

Vozač automobila odlučio je sina odvesti na ručak, kada je primijetio vrlo neobično skretanje biciklista, za kojim je jurio očajni čovjek. Zajapureni muškarac pokušao je zaustaviti biciklista, a vozaču automobila brzo je postalo jasno kako svjedoči krađi.

Nakon što je kradljivac izmakao vlasniku bicikla, vozač automobila je bez razmišljanja krenuo za njim.

Potjera je trajala sveukupno četrdesetak sekundi, nakon što je vozač automobila kradljivca prisilio da skrene na nogostup, gdje mu je prepriječio put.

Izašao je iz automobila i bicikl mu preoteo iz ruku, nakon čega je kradljivac nastavio svojim putem kao da se ništa nije dogodilo.

"Kad je skrenuo lijevo, procijenio sam da je ondje nogostup dovoljno širok da ga zarobim, ali bez da ga pritom i povrijedim. Uspio sam ga spriječiti. Srećom, sve je ispalo dobro i nitko nije povrijeđen", kazao je spasitelj bicikla koji nije htio otkriti svoje ime.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/obustava-saobracaja-u-subotu-u-sarajevu-delegacije-iz-rs-a-dolaze-u-bivsu-dobrovoljacku/542210?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije