Buran dan u HNK: Opljačkan poštar, pronađena 44 smotuljka droge i lovačka puška...

1
Radiosarajevo.ba
Buran dan u HNK: Opljačkan poštar, pronađena 44 smotuljka droge i lovačka puška...
Foto: Arhiv / Ilustracija

Jučerašnji dan bio je buran za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naime, jučer oko 14 sati patrola policije PU Konjic je u mjestu Čelebići izvršila kontrolu vozila Renault-Megan kojim je upravljao S. N.(2002) , kao suvozač se nalazio F. M. (1990), oba iz Konjica.

Prilikom kontrole S. N. je pripadnicima policije dobrovoljno predao jedan smotuljak zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. Upoznat Odjel krim. policije.

Isti dan su pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNK i PU Mostar su po Naredbi Opštinskog suda Mostar, u krugu PU Mostar, izvršili pretres vozila marke Mercedes koje je u noći 12/13.12.2020.godine izuzeto od lica M. V.(1994) iz Mostara koji se kretao sa pomenutim vozilom na kojem su se nalazile različite reg. oznake.

Prilikom pretresa vozila , pronađena je jedna mrvilica, manji crni neseser u kojem se nalazilo šest komada paketića sa sadržajem tvari koja svojim izgledom asocira na amfetamin i dva komada paketića sa biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihuanu.

O svemu je upoznat tužilac.

U toku jučerašnjeg dana, u 17:35 sati u PU Mostar obratio se vozač brze pošte "Sky tec" i prijavio da je nad njim izvršeno razbojništvo na putu M6/1 u mjestu Bakračuša od strane dva NN maskirana lica a o istom je prijavio i dežurnoj službi PS Nevesinje.

Tom prilikom, NN lica su razbili staklo na vozačevim vratima i ukrali novac nakon čega su se sa vozilom udaljili u pravcu Mostara. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na teren , Odjel krim. policije kao i tužilac.

Pripadnici PU Konjic su jučer u ulici Sarajevska izvršili pretres stana koji koristi lice M. E. (1981) iz Konjica.

Tom prilikom pronađena su 44 smotuljka u pvc foliji koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Marihuanu, jednu lovačku pušku i više komada municije.

Lice je lišeno slobode i bit će predmet kriminalističke obrade.

Isti dan se oko 12:10 sati u Ul.K. Tomislava ( kod zgrade Projektanta) u Mostaru dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali N. M.(1995) sa vozilom Renault i Z. I.(1940) u svojstvu pješaka koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. 

Na licu mjesta izvršen je uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije