Bosanac u Mercedesu krijumčario 22 migranta, pronađena i droga

0
Radiosarajevo.ba
Bosanac u Mercedesu krijumčario 22 migranta, pronađena i droga
Foto: GP BiH / Migranti

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša spriječili su u srijedu, 18. oktobra, krijumčarenje 23 državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkih motornih vozila 'Mercedes', registarskih oznaka Republike Hrvatske, u kojem su bile 22 osobe, dok se u drugom vozilu, nacionalnih oznaka BiH, nalazila jedna osoba. U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo - krijumčarenje osoba, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhapšeni, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

U jednom od vozila otkrivena je i manja količina opojne droge marihuana. Protiv osumnjičenih, Tužilaštvu BiH će se dostaviti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu - krijumčarenje osoba, saopćila je Granična policija BiH.

Državljani Republike Turske će, uz Prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorija BiH, biti predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije