! / Bizarno u BiH: Pronađen mrtav u zatvoru, sutra podignuta optužnica protiv njega

23. 12. 2020. u 12:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Na službenoj stranici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona 18. decembra ove godine objavljeno je da je 11. decembra potvrđena optužnica protiv A. A., iz Maglaja, zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Ova vijest i ne bi izazvala veliku pažnju da on dan ranije nije pronađen mrtav u ćeliji KPZ Zenica, jer se objesio o čaršaf. 

Naime, A.A. je prije nego što će počiniti samoubistvo 9. decembra uhapšen na području Žepča jer se nije na vrijeme vratio u zatvor nakon jednomjesečnog dopusta. 

U detaljima optužnice koja je potvrđena protiv njega Tužilaštvo ZDK je navelo da je ranije bio osuđivan više puta zbog oružja, droge, krađa, krivotvorenja dokumenata i nasilničkog ponašanja. Posljednja optužnica koja je potvrđena nakon njegove smrti odnosi se na krivično djelo oštećenje tuđe stvari, prenosi Srpskainfo. 

Naime, prema navodima optužnice tokom noći 31. oktobra na 1. novembar ove godine, A. A. je došao do kuće vlasništvo Z. S., koja se nalazi u mestu Komšići u opštini Žepče, u čijem prizemlju se nalazi njegova automehaničarska radnja. 

Optuženi je po dolasku zahtjevao od majstora da mu odmah popravi kvar na njegovom Audiju A4. Kada mu Z.S. nije otklonio kvar na vozilu uzeo je čekić i razbio zadnje vjetrobransko staklo na njegovom Audiju A3 koji je tu bio parkiran. 

Nakon toga je također čekićem razbio prednje i zadnje vjetrobransko staklo na Audiju A4, čiji je vlasnik N.E, koji je tu bio radi popravke.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA