Šipovo / BiH: Kršili mjere na privatnoj zabavi pa se masovno potukli

23. 03. 2021. u 12:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Policijske stanice Šipovo će protiv osobe iz ovog mjesta čiji su inicijali M. J. nadležnom sudu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ograničenje kretanja na određenom prostoru.

Protiv osoba čiji su inicijali V. M, S. R, S. P, R. J, S. S. V. M. bit će podnesen izvještaj zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad, a protiv osobe V. M. i za počinjeni prekršaj ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo, saopćeno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Policijskoj stanici Šipovo jučer oko ponoći prijavljeno je da je u Kninskoj ulici u tom mjestu narušen javni red i mir tučom, vikom i galamom.

Policijski službenici su izlaskom na mjesto događaja utvrdili da je M. J. iz Šipova u kući u Kninskoj ulici organizovlo privatno okupljanje, suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj je bilo prisutno oko 30 ljudi.

Tom prilikom je između šest osoba došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom i fizičkim napadom.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policijska uprava Mrkonjić Grad poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

“Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad će, s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a, nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navedeno je u saopštenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)