Masovna tuča na parkiralištu u Đakovu, ima povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Masovna tuča na parkiralištu u Đakovu, ima povrijeđenih
Foto: eZadar. / Hrvatska policija / Ilustracija

Jedna osoba je teško ozlijeđena u tuči, u kojoj je, u subotu navečer u Đakovu, učestvovalo 40-ak pripadnika dvije navijačke grupe, saopćila je u nedjelju osječko-baranjska policija.

Policija je u subotu u 20:40 sati primila dojavu da se u Đakovu okupilo više osoba te da bi moglo doći do tuče, a dolaskom na mjesto događaja policajci su zatekli dvojicu 23-godišnjaka, koji su dovedeni u službene prostorije na informativni razgovor, piše Jutarnji list.

Pregledom mjesta događaja pronađeno je nekoliko desetina drvenih palica, bengalki i drugih predmeta za nanošenje povreda.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je oko 20:30 sati na parkiralištu u Đakovu, došlo do tuče u kojoj je učestvovalo 40-ak osoba iz dviije navijačke grupe, a u ovom sukobu mlađi muškarac je zadobio teške tjelesne povrede, te je prevezen u osječki Klinički bolnički centar (KBC).

U policiji ističu kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i pronalaska ostalih učesnika ovog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije