BiH: Esnaf bježeći od policije, dva puta udario policajca i oštetio im vozilo

2
Radiosarajevo.ba
BiH: Esnaf bježeći od policije, dva puta udario policajca i oštetio im vozilo
Foto: Wikipedia / Ilustracija

Policija u Prijedoru uhapsila je Esnafa B. (48) iz Sanskog Mosta nakon što je u dva navrata automobilom udario policajce koji su ga pokušali zaustaviti te im slupao službeni automobil golf 7.

Naime, ovaj incident desio se u subotu, kada ga je policija pokušala kontrolisati u Kozarcu nakon informacija da posjeduje narkotike, ali je zatim uslijedila prava filmska potjera, jer umjesto da stane, osumnjičeni je počeo da bježi od policije, pišu Nezavisne novine.

Kako je rekao izvor "Nezavisnih" blizak istrazi, Esnaf B. je pritom svojim autom zakačio dvojicu policajaca i oštetio njihovo službeno vozilo golf 7.

Osumnjičeni je pobjegao u pravcu Novog Grada, a policija je krenula za njim.

Tokom potjere pokušali su ga zaustaviti u mjestu Petkovac, na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad, ali se bjegunac ponovo oglušio na policijske znakove.

Oni su ga jurili koristeći rotaciju, pokušali su mu vozilom blokirati put, ali je on ponovo autom udario dvojicu policijskih službenika, oštetio im vozilo i krenuo dalje.

"Jednog od policajaca zapravo je udario dva puta, prvi put u Kozarcu i drugi put u Petkovcu, ali na svu sreću, policajac je zadobio lakše tjelesne povrede", rekao je izvor "Nezavisnih".

Kako nam je rekao pomenuti izvor, policija se uputila za nasilnim vozačem te njegov bijeli mercedes pronašla napušten nedaleko od lokacije na kojoj je drugi put udario policajce.

"Osumnjičeni je bio izašao iz vozila i počeo bježati kroz šumu pored puta, ali ga je policija brzo pronašla i uhapsila", navodi izvor.

Kod njega je pronađen kokain, koji je oduzet.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor, nakon hapšenja nad E.B. izvršena je kriminalistička obrada.

"Protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga", navode iz policije.

Policajcima su konstatovane lakše povrede, a kako saznajemo, pomenuti muškarac policiji je poznat odranije po činjenju krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije