Bh. kriminalci: Uhapšen jer je upucao konja, skrivao i arsenal oružja

Radiosarajevo.ba
Bh. kriminalci: Uhapšen jer je upucao konja, skrivao i arsenal oružja
Foto: Pixabay / Ilustracija

Policijski službenici Policijske Uprave Banja Luka su jučer, 5. decembra, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su i slobode lišili B.T. zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela „Mučenje i ubijanje životinja“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, B.T. se sumnjiči da je u januaru tekuće godine u mjestu Barlovci, Grad Banja Luka, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio konja.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice posjeduje nelegalno oružje kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, lovačka puška i lovački karabin sa pripadajućom dokumentacijom, kao i oružje za koje navedeni ne posjeduje dokumentaciju: malokalibarska puška sa optikom i prigušivačem, automatska puška, vazdušna puška, poluautomatska puška sa skraćenom cijevi i više komada municije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenog će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije