Slike šokirale javnost: Možete li zamisliti pakao kroz koji je prošao ovaj pas

Radiosarajevo.ba
Slike šokirale javnost: Možete li zamisliti pakao kroz koji je prošao ovaj pas
Twitter / Izgladnjivani Casper

Osoblje u Udruženju za spašavanje životinja u Merseysideu (Velika Britanija) bavilo se smještajem novih štenaca u Noći vještica, kad se ispred njihovog objekta pojavio automobil.

Na zaprepaštenje volontera, iz vozila je izašla osoba i bacila psa preko kapije. Kada su volonteri malo bolje pregledali psa, ustanovili su da je riječ o "lurcheru", pasmini nastaloj ukršanjem hrta i različitih rasa pasa.

No, pravi užas izazvalo je stanje pothranjenosti psa, čije su kosti bile jasno vidljive ispod kože. Srećom, pas - koje je osoblje nazvalo Casper - nije ozlijeđen bacanjem preko kapije, a hladno jutarnje svjetlo bolje je otkrilo tragove nezamislivog maltretiranja kojem je bio izložen.

pas_casper_02.jpg - undefined

Twitter

Izgleda poput kostura, slatki Casper opisan je kao "izmučen i pas ranjen čirevima koji su istiskivani grubim noktima, objavljeno je na Facebook stranici azila za životinje.

Casper je dobio blagovremenu pomoć, a osoblje je prekrasnog psa nahranilo vjerovatno "prvim pristojnim obrokom u dugom vremenu".

U vrijeme pisanja teksta prikupljeno je 526 funti kako bi se pomoglo Casperu na putu oporavka, nakon što je njegovo bolno tanko tijelo izazvalo suze mnoge ljubitelje životinja.

Zahvaljujući brižnim pojedincima u životinjskom svetištu Rescue Me, Casper je postigao značajan napredak, dobio je i lijep krevet, što mu je omogućilo da se nakon toliko patnje najzad osjeća ugodno.

Za sada nije jasno kakva je budućnost Caspera jer mu aktivisti traže dom gdje će imati tretman kakav zaslužuje najvjerniji čovjekov prijatelj.

pas_casper_03.jpg - undefined

Twitter

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije