Bh. građanin uhapšen zbog iznude i odavanja poslovnih tajni

0
Anadolija
Bh. građanin uhapšen zbog iznude i odavanja poslovnih tajni
Foto: Chapter4 / Mastercard i Paypal

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kupa"uhapsili A. B. iz Banja Luke za koju postoje osnovi sumnje da je u prethodnom vremenskom periodu izvršila više krivičnih djela visokotehnološkog kriminala.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS u pitanju su krivična djela "Neovlašteno presretanje računalnih podataka", "Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne" i "Iznuda" iz Krivičnog zakona Republike Hrvatske, a na štetu pravnog lica Republike Hrvatske i drugih.

"U ovim aktivnostima, a po naredbi nadležnog suda, izvršeni su pretresi na tri lokacije koje koristi lice lišeno slobode i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog djela i to: veći broj HARD diskova, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela", navode iz MUP-a RS-a.

Znate li kako je zavoj za rane poznat kao gaza dobio svoje ime?

Znate li kako je zavoj za rane poznat kao gaza dobio svoje ime?

Dodaju da će protiv ove osobe biti podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima postupajućem tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije