Beživotno tijelo mladića koji je stradao na deponiji Rača izvučeno oko ponoći

S. H.
Beživotno tijelo mladića koji je stradao na deponiji Rača izvučeno oko ponoći
Beživotno tijelo S. H. (1991) izvučeno je sinoć iz ilegalnog kopa na deponiji Rača.

Spasilački timovi Rudnika mrkog uglja Zenica kasno sinoć su nakon cjelodnevne borbe s lošim uslovima izvukli tijelo stradalog mladića koji je stradao kopajući ugalj na jednom od brojnih ilegalnih kopova na deponiji Rača kod Zenice. 

Beživotno tijelo izvučeno je sinoć u 23.58 sati, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Dežurni ljekar konstatirao je smrt mladića, čije je tijelo po nalogu tužioca prebačeno na Odjel prosekture u Kantonalnoj bolnici Zenica gdje će biti obavljena obdukcija.

Podsjećamo, nakon što je u popodnevnim satima povrijeđen D. S. prilikom iskopavanja uglja na deponiji Rača, druga osoba je i do ponoći bila zatrpana. Posao spasiocima otežavalo je konstatno urušavanje materijala i odroni, te noćni uslovi.

Na ovom lokalitetu se odlaže otpadni materijal iz Željezare odnosno ArcelorMittala, koji često traže sakupljači metala.

Okolnosti koje su dovele do ove nesreće bit će poznate nakon uviđaja policije.

Ovo nije prva nesreća koja se dogodila na deponiji Rača. Prošle godine su prilikom iskopavanja uglja na njoj život izgubile tri osobe nakon čega su trebale biti donesene hitne mjere o zaustavljanju ilegalnog iskopavanja uglja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije