Banjalučanka pred sudom u Australiji: U stanu krila drogu vrijednu 300 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Banjalučanka pred sudom u Australiji: U stanu krila drogu vrijednu 300 miliona eura
Facebook / Aleksija Vračar

Suđenje Aleksiji Vračar (24), porijeklom iz Banja Luke koja je uhapšena u Sydneyu kada su u njenom stanu pronađeni droga vrijedna oko 300 miliona eura, oružje i lažna dokumenta, trebalo bi da počne u lokalnom sudu u Paramati.

Vračar je uhapšena početkom decembra zbog sumnje da je učestovala u organizovanom uvozu “ajsa” (metil-amfetamina). Naime, njeno hapšenje uslijedilo je dva mjeseca nakon što je granična policija u teretnom skladištu u Sydneyu otkrila 768 flašica čili-sosa dopremljenih iz SAD, u kojima je, umjesto sosa, bio metil-amfetamin, piše Blic.

Banjalučanka "čuvala" drogu: Krila narkotike vrijedne 300 miliona dolara

Policija ispituje da li je Aleksija Vračar (24) iz Banja Luke, koja je uhapšena u Sidneju kada je u njenom stanu pronađena droga vrijedna oko 300 miliona eura, narko-klanovima služila samo za čuvanje droge.

Istraga ovog slučaja pokazala je da je droga trebalo da stigne na adresu na kojoj se nalazi preduzeće Aleksije Vračar. Na vrata Aleksijinog stana istražitelji su zakucali u namjeri da je ispitaju o lažnim dokumentima koje je koristila prilikom otvaranja nekoliko firmi.

Međutim, pretresom njenog stana pronađena je pozamašna svota novca, oružje i droga. U stanu u zapadnom Sydneyu koji je koristila zaplijenjeno je više od 640.000 dolara, jedna skraćena puška, dva poluautomatska pištolja, nekoliko SIM kartica, mobilnih telefona, vagica i mašina za brojanje novca.

Pronađeno je i dva kilograma droge MDMA, 264 kilograma kokaina i 337 kilograma kanabisa.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije