Banjalučanin pijan pao i povrijedio se, a prijavio da su ga napali i opljačkali

Radiosarajevo.ba
Banjalučanin pijan pao i povrijedio se, a prijavio da su ga napali i opljačkali
Foto: Dejan Božić, RAS Srbija / Ilustracija

S.Š. iz Banja Luke (34) jučer je banjalučkoj policiji lažno prijavio da su ga na parkingu u Vidovdanskoj ulici napala nepoznata lica i da su mu ukrali novčanik.

S.Š. je kako se saznaje bio u alkoholisanom stanju, a povrede je zadobio prilikom pada u Ulici Vase Pelagića u Banjoj Luci.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su lišili slobode i ispitali S.Š. iz Banja Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “Lažno prijavljivanje krivičnog djela”.

“S.Š. je prijavio, da su ga na parking prostoru, u Vidivdanskoj ulici, Banja Luka, nepoznata lica fizički napali i nanijela mu povrede u predjelu glave i tijela, a zatim otuđili novčanik”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnje na osnovu kojih su utvrdili kontradiktornosti u zaprimljenoj prijavi, a na licu mjesta za koje je prijavitelj naveo da je napadnut nisi pronađeni tragovi koji bi ukazali da je izvršena inkriminisana radnja.

“Policijski službenici su utvrdili da je lice zadobilo povrede prilikom pada u Ulici Vase Pelagića, Banja Luka, jer je bio u alkoholisanom stanju, te da mu niko nije nanio povrede niti otuđio novčanik”, navedeno je u saopštenju PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije