Banja Luka: Uhapšeno šest državljana Srbije

AA
Banja Luka: Uhapšeno šest državljana Srbije
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Banjalučka policija lišila je slobode šest osoba, državljana Srbije zbog sumnje da su od početka godine do 23. marta izvršili 13 krivičnih djela.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka 23. marta su realizovali akciju kodnog naziva 'Koral' koja je imala za cilj rasvjetljavanje krivičnih djela teška krađa i krađa izvršenih na području grada Banje Luke, te opština Prnjavor, Laktaši i Čelinac", navodi se u današnjem saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka.

Navodi se da su na osnovu prikupljenih dokaza i informacija policijski službenici su na području Banja Luke, identificirali i lišili slobode šest lica državljana Republike Srbije i to: D.N.(1995), K.J.(1966), iz Sombora, M.P.(1998), S.N.(1983), M.J.(1987), S.P.(1990) svi iz Rume. Lišeni su slobode zbog sumnje da su osim deset krivičnih djela u Banjoj Luci, Prnjavoru, Laktašima i Čelincu izvršili i jedno krivično djelo na području Policijske uprave Mrkonjić Grad i dva krivična djela na području Policijske uprave Bosanska Gradiška.

"Lica se sumnjiče da su putničkim vozilima marke 'Golf', 'Jugo' i 'Fiat', dolazili do porodičnih kuća oštećenih i ukoliko primijete da nema vlasnika, upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na prozor ili ulazna vrata, ulazili u unutrašnjost odakle su otuđivali novac, zlatni nakit i oružje. U slučajevima kada primjete vlasnika, osumnjičeni su dolazili do ulaznih vrata, nudili razne usluge proricanja sudbine kao i prodaje odjevnih i ljekovitih predmeta, te kada lica oštećeni pusti u kuću izvršioci ženskog pola, uz prethodni dogovor, zapričavaju oštećene, dok jedna od njih uz izgovor da mora u toalet iskoristi nepažnju i otuđi novac i zlatni nakit", stoji u saopštenju.

Osumnjičeni su otuđeni novac trošili za lične potrebe, a zlatni nakit su dalje preprodavali u zlatarskim radnjama, a ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 12.500 KM.

"O svim činjenicama obavješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za pomenuta krivična djela, a lica su nakon ispitivanja predata u nadležnost Terenskom centru za strance Banja Luka", navodi se u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije