Bahati vozači na ulicama Sarajeva: 19-godišnjak ostao bez BMW-a zbog neplaćenih kazni

4
Radiosarajevo.ba
Bahati vozači na ulicama Sarajeva: 19-godišnjak ostao bez BMW-a zbog neplaćenih kazni
Foto: MUP RS / Ilustracija (na fotografiji nije automobil koji se spominje u tekstu)

Sarajevska policija nastavila je sa oduzimanjem vozila od bahatih vozača, koji su višestruki povratnici u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja te neplaćaju kazne koje im se izriču zbog saobraćajnih prekrašaja.

Pa su tako, policijski službenici Policijske uprave (PU) Centar u nedjelju, 22. septembra, u 1.50 ujutro u ulici Hiseta, općina Centar, kontrolisali putničko motorno vozilo BMW, kojim je upravljao D.A., rođen 2005. godine, nastanjen u Vogošći.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 19-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja bez vozačke dozvole koja mu je prethodno poništena zbog kaznenih bodova. U registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1,640 KM. 

Emeka Arinze se oduševio Bosancima: 'Ostajem u Bihaću, nikad nisam vidio ovakvu zemlju'

Emeka Arinze se oduševio Bosancima: 'Ostajem u Bihaću, nikad nisam vidio ovakvu zemlju'

Potom, u 16,35 sati u mjestu Podlugovi, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Golf, kojim je upravljao A.H., rođen 1985. godine, nastanjen u Visokom. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola i da ne posjeduje važečć vozačku dozvolu, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 20.683,85 KM

Obojica su ostala bez vozila, a iz MUP-a navode: "Od prekršitelja su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije