Automobilom pokušao pregaziti policajca i radnika zbog parkinga

Radiosarajevo.ba
Automobilom pokušao pregaziti policajca i radnika zbog parkinga
Foto: Dejan Božić, RAS Srbija / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, jučer su, oko devet sati i 15 minuta, u Vidovdanskoj ulici u Doboju, lišili slobode lice B.Đ. (1947) iz Doboja, te od istog oduzeli putnički automobil marke Chrysler.

Pomenuti je krenuo na policijskog službenika i radnika DIRG-a, nakon što je prethodno od policijskog službenika upozoren zbog nepripisnog parkiranja.

Naime, policijski službenici PS za BS Doboj zajedno sa radnicima DIRG-a iz Doboja radeći na premještanju nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila sa specijalnim vozilom "Pauk", u Vidovdanskoj ulici u Doboju, ispred istih se na trotoaru zaustavio putnički automobil marke Chrysler sa kojim je upravljalo nepoznato lice.

Nakon što je navedenom vozilu prišao policijski službenik u namjeri da vozača upozori da na tom mjestu ne može da parkira vozilo, isti je naglim startovanjem pokrenuo putnički automobil u pravcu policijskog službenika i radnika DIRG-a, koji su uspjeli izbjeći kontakt sa navedenim vozilom, a potom se nepoznati vozač velikom brzinom udaljio u pravcu centra grada.

Odmah po navedenom događaju, na lice mjesta je upućena patrola policijskih službenika PS za BS Doboj koji su u Vidovdanskoj ulici u Doboju, pronašli navedeno vozilo te identifikovali vozača.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Ugrožavanje sigurnosti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije