Sarajevo / Građani Sarajeva ''uhapsili'' lopova i predali ga policiji

22. 05. 2019. u 10:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 124

Građani Sarajeva brzom reakcijom uspjeli su spriječiti provalu u naselju Pofalići, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz policije, dogodilo se to u 19,40 sati, a policijski službenici Treće policijske uprave uhapsili su osobu inicijala O.Ć., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

On je jučer u 19,15 sati u ulici Drinska, općina Novo Sarajevo, izvršio krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo S.S. iz Sarajeva. Također, navedeni muškarac je u ulici Pofalićka, pokušao izvršiti tešku krađu u kuću vlasništvo J.V. iz Sarajeva, u čemu su ga spriječile komšije. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za spomenutom osobom raspisana potraga, zbog počinjenog krivičnog djele teške krađe.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a O.Ć. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je iz policije.

 

NEMA KOMENTARA