Austrijanac "divljao" s BMW-om u BiH, njegov djed preuzeo odgovornost za oružje

1
Radiosarajevo.ba
Austrijanac "divljao" s BMW-om u BiH, njegov djed preuzeo odgovornost za oružje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija RS / Ilustracija

Nakon saobraćajnih prekršaja koje je počinio J. P., drŽavljanin Austrije, koji boravi na području Stanara, policija je u vozilu koje koristi i prostorijama njegovog djeda, pronašla oružje i municiju.

Kako pišu Nezavisne, nakon što je patrola pokušala zaustaviti BMW austrijskih registarskih oznaka, vozač nije postupio po naredbi policajaca te je nastavio kretanje do tržnog centra.

Prateći ga, vidjeli su da je počinio niz prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, uključujući nevezivanje pojasa, nepoštovanje oznaka na kolovozu, nepropuštanje pješaka, prolazak na crveno svjetlo, prolazak kroz jednosmjenu u suprotnom pravcu.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Policija je utvrdila da je vozio J. P. državljanin Austrije, koji boravi na području Stanara te mu je upućen pismeni poziv na koji se nije odazvao pa je uhapšen.

Sud mu je izrekao novčanu kaznu i zabranu upravljanja "B" kategorijom u BiH na dva mjeseca, dok je njegov djed preuzeo odgovornost za pronađeno oružje.

Kako je navedeno u saopćenju PU Doboj, policajci su na području općine Stanari izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, vlasništvo V. B. i automobila koji koristi J. P.

Oduzeti su okvir od automatske puške bez municije, signalni pištolj bez municije, napunjena zolja i 98 komada malokalibarskih metaka.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije