Na više lokacija/ Akcija "Svitava": SIPA izvršila pretrese u KS i HNK, uhapšeno pet osoba

28. 12. 2021. u 16:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji „Svitava“, realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata na pet lokacija na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Tom prilikom otkrili su i privremeno oduzeli 1,7 litara amfetaminskog ulja koje se koristi za proizvodnju speeda, kilogram kofeina, određenu količinu zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, određenu količinu bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed i pet mobilnih telefona.

"Slobode je lišeno pet osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. u vezi sa krivčnim djelom „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su realizovane po nalogu Općinskog suda u Sarajevu u saradnji sa Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Osobe lišene slobode bit će sprovedene u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju SIPA-e. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA