!/ Dodik o dolasku SIPA: Ako se ne osjeti miris koji nose iz Sarajeva - možemo sarađivati

22. 12. 2021. u 15:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH te lider SNSD-a, održao je u Banjoj Luci konferenciju za medije na kojoj je izjavio da postoji politički motivisano ponašanje Suda BiH i Tužilaštva BiH prema RS koja ima jasna ustavna prava.

"Ovo je pokušaj da se sahrani RS. Mi koji smo predmet progona ne smatramo da smo RS, ali široka kriminalna aktivnost pravosuđa BiH govori da je njihova meta RS i njene institucije.

Obuhvat je zaista impresivan, poslanici, koji su slobodni da se politički ponašaju, su napadnuti od tog političkog ološa. Nema osnova za to. RS sve radi po Dejtonu i Ustavu. Politički predstavnici imaju politički imunitet, ako nisu počinili krivična djela opšteg kriminaliteta", rekao je Dodik na konferenciji za medije.

Na pitanje novinara tokom konferencije za novinare o tome da li je dobio poziv iz Suda BiH, on je odgovorio:

"Nisam obavješten da sam dobio poziv, ali nije problem. U januaru ćemo zabraniti rad, do tada ćemo morati sarađivati.

Nek' dođu slobodno u stranku - ako stignu uljedno, fino i lijepo te ako se normalno ponašaju, ako budu očešljani i ako se ne osjeti miris koji nose iz Sarajeva - možemo sarađivati sa njima. A ako bude drugačije - ništa neće dobiti", poručio je Dodik.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)