U akciji "Student" FUP uhapsio jednu osobu zbog proizvodnje i prometa droge

0
Radiosarajevo.ba
U akciji "Student" FUP uhapsio jednu osobu zbog proizvodnje i prometa droge
Foto: FUP / Akcija Student u Mostaru

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, jučer su izveli operativno-taktičku akciju “Student” na području grada Mostara.

Tom prilikom uhapšena je jedna osoba inicijala N.G. (1996.) 

Kako su iz FUP-a saopćili, uhapšena osoba se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

"Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese stana i objekata koje koristi lice N.G. gdje je pronađena i oduzeta određena količina zeljaste materije koja po svom izgledu asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), kao i određena količina novca u različitim apoenima, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku.

Akcija Student u Mostaru - undefined

Foto: FUP: Akcija Student u Mostaru

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu nabavljalo od njemu poznatih lica, te je dalje distribuiralo na području grada Mostara", navode u saopćenju iz FUP-a.

Uhapšena osoba je danas, 01. oktobra 2021. godine, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije