U akciji Starter u Hercegovini uhapšene dvije osobe

Anadolija
U akciji Starter u Hercegovini uhapšene dvije osobe
Arhiv / Ilustracija
U okviru operativne akcije ”Starter“ pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na području Mostara i Gruda lišili su slobode Z.H. (1984.) i A.B. (1975.) državljane BiH.

Akcija je bila usmjerena na otkrivanje izvršilaca krivičnih djela ”organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“, a realizirana je u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Prilikom pretresa objekata koje koriste nevedene osobe otkriveni su dokazni materijali te jedan pištolj, jedna poluautomatska puška, 89 komada metaka kalibra 7,62 mm i deset komada metaka kalibra 7,9 mm.

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđeno je da je organizovana kriminalna grupa sa područja Hrvatske i BiH u vremenskom periodu od aprila do augusta 2016. godine iz Hrvatske u BiH prokrijumčarila oko 287 500 kilograma polovnih akumulatorskih baterija, kao i jedan viljuškar.

Akcija je provedena po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije