Akcija SIPA-e u Visokom: Otkrivena laboratorija za proizvodnju droge

0
Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e u Visokom: Otkrivena laboratorija za proizvodnju droge
Foto: SIPA / Akcija u Visokom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su (12. marta 2021. godine) u saradnji s policijskim službenicima MUP-a RS-a i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U akciji je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko- dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e su u Visokom pretresli jedan stambeni objekat prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima.

Privremeno su oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije