Munjevita akcija: SIPA uhapsila policajca

1
Radiosarajevo.ba
Munjevita akcija: SIPA uhapsila policajca
Foto: SIPA / SIPA

U akciji kodnog naziva "Rudnik" pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros pretresaju stan i vozilo u Gračanici, a jedna osoba je uhapšena.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je policajac, pripadnik Uprave policije MUP-a TK Enes B.

On se sumnjiči za primanje dara za trgovinu utjecajem.

Podsjetimo, u akciji “Rudnik” ranije su uhapšeniEnver Bijedić, državni zastupnik i predsjednik stranke Socijelademokrati BiH, Aziz Čačković, aktuelni direktor rudnika, zaposlenici Amir Tursunović i Amir Sušić te privatni poduzetnici Dženan i Atif Mujkić iz kompanije “Mining & Drilling” iz Gračanice.

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, potvrdio je jutrošnji pretresi provode se po nalogu Tužilaštva TK i po naredbama Općinskog suda u Gračanici.

"Uhapšena je jedna osoba zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela primanje nagrade radi trgovine utjecajem iz člana 383 KZ-a FBiH. Osoba se dovodi u vezi sa namještanjem tendera koje je Rudnik Soli objavio, a na kojem je pravno lice iz kompanije "Mining & Drilling” iz Gračanice, dobilo poslove na prostoru ležišta Kamene soli kod Tuzle", naglasio je Miladinović za portal Radiosarajevo.ba.

Miladinović je dodao da je uhapšeni policajac sproveden u prostorije u Tuzli na krim-obradu, nakon čega će biti odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njega biti preduzete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije