Akcija SIPA-e u nekoliko bh. gradova: Uhapšen bivši visokopozicionirani vojni dužnosnik

1
Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e u nekoliko bh. gradova: Uhapšen bivši visokopozicionirani vojni dužnosnik
Foto: Fena / Arhiv / SIPA / Ilustracija

Postupajući pod nadzorom tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e, su na području Hercegovine uhapsili trojicu osumnjičenih, te pretresle objekte i vozila na pet lokacija u Međugorju, Mostaru i Konjicu.

Jedan od osumnjičenih nekadašnji je visokopozicionirani vojni dužnosnik. Istraga se odnosi na osumnjičene za organizirani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina opojne droge 'kokain' iz inozemstva na područje Bosne i Hercegovine, kao i krijumčarenje i prodaju automatskog oružja i drugog naoružanja i streljiva, namijenjenog za distrubuciju na ilegalnom tržištu u BiH.

Prilikom realizacije akcije, zaplijenjena je količina od oko jednog kilograma opojne droge 'kokain', kao i oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, čija nabavka, držanje i promet, građanima i fizičkim osobama, nikako nije dozvoljena, te određena količina novca i dokaznog materijala koji će biti korišten u postupku.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Trojica osumnjičenih bit će predata Tužilaštvu BiH u zakonskom periodu, nakon čega će postupajuća tužiteljica ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u skladu sa zakonom, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije