SIPA nastavlja akciju 'ISTOK SWOT': Uhapšeno jedno lice

0
Radiosarajevo.ba
SIPA nastavlja akciju 'ISTOK SWOT': Uhapšeno jedno lice
Foto: SIPA / SIPA / ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu, 3. aprila, su na području Istočnog Sarajeva, u nastavku rada po predmetu "ISTOK SWOT", lišili slobode jedno lice.

Lice lišeno slobode je nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Današnje aktivnosti  nastavak su rada po predmetu "ISTOK SWOT", koji je ranije započet  protiv lica koja se sumnjiče da su počinili krivično djelo "Organizovani kriminal" propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine  u vezi sa krivičnim djelima "Krijumčarenje ljudi", "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", "Otmica", "Iznuda" "Lake tjelesne povrede" propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Izvršeno je i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U nastavku rada po predmetu ostvarena je saradnja sa policijskim službenicima Švicarske Konfederacije, EUROPOL-a i INTERPOL-a, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije