Akcija sarajevske policije: Uhapšene dvije osobe zbog pokušaja ubistva

0
Radiosarajevo.ba
Akcija sarajevske policije: Uhapšene dvije osobe zbog pokušaja ubistva
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, danas u popodnevnim satima, u ulici Milana Preloga, područje općine Novi grad Sarajevo uhapsili dvije osobe koje se dovode u vezi s pokušajem ubistva.

Riječ je o jučerašnjem događaju koji je okvalifikovan kao krivično djelo "Ubistvo u pokušaju".

S tim u vezi, poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, pripadnici MUP-a su danas pronašli i lišili slobode dvije osobe.

Naime, jučer u 7.50 sati, Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten je da su dvije nepozante osobe u ulici Mratnjevače, općina Ilidža, upotrijebile vatreno oružje a da je tom prilikom povrijeđena jedna osoba.

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđenog S.L., koji je rođen 1971. godine u Jablanici.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije