Sarajevo: Oglasio se MUP o sinoćnjoj pucnjavi u naselju Hrasno

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Oglasio se MUP o sinoćnjoj pucnjavi u naselju Hrasno
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Policija obavila uviđaje / Ilustracija

Sinoć je u sarajevskom naselju Hrasno došlo do pucnjave u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

Policija Kantona Sarajevo je u vrlo kratkom vremenskom periodu identifikovala, pronašla i lišila slobode osobu koja je osumnjičena za večerašnju upotrebu vatrenog oružja.

Nezvanično, uhapšen je Amir Brbović.

Iz sarajevskog MUP-a danas su dali i više detalja o događaju:

"Dana 22. aprila 2021.godine u 19.53 sati obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ul. Azize Šaćirbegović, područje općine Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom povrijeđeno više osoba.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici Treće PU su potvrdili navode iz prijave i na mjestu događaja zatekli dvije osobe povrijeđene vatrenim oružjem i to: A.S. rođen 1986. godine i A.P. rođen 1987. godine, obojica iz Sarajeva", navode iz MUP-a.

Povrijeđeni su vozilom hitne pomoći prevezeni na KUM UKC Sarajevo gdje je konstatovano da je lice A.S. zadobilo lake tjelesne povrede te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteno na kućno liječenje, dok je lice A.P. zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život i hospitalizirano na Klinici za reanimaciju i anesteziju KCUS radi daljnjeg liječenja.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS.

"Nakon provedenih operativnih mjera i radnji na terenu, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine su identifikovali, a potom pronašli i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (ubistvo u pokušaju) na štetu A.P. iz Sarajeva, lišili slobode A.B. rođen 1981. godine iz Sarajeva.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopćeno je iz policije.

Objavljen je i snimak snimljen na mjestu pucnjave odmah nakon drame.

Uznemirujućeg je karaktera i možete ga pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije