! / Akcija sarajevske policije: Pročitajte šta je pronađeno u stanovima dilera

13. 04. 2021. u 20:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 27

Sarajevska policija je jučer po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršila pretres putničkog motornog vozila marke “VW Passat”, kao i pretres stana i pratećih prostorija u ulici Saliha Behmena, općina Novi Grad Sarajevo koji koristi N.B., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

"Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 200 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, digitalna vaga, pištolj marke “CZ M-57, cal. 7,62 mm sa okvirom i 5 metaka istog kalibra", piše u policijskom izvještaju.

Izvršen je i pretres stana i pratećih prostorija u ulici Sulje Jahića, općina Novi Grad Sarajevo koji koristi A.T., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

"Pronađena je i oduzeta jedna puška sa pripadajućim okvirom, bez municije, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedna tableta koja acocira na opojnu drogu extazi", piše u izvještaju.

N.B. i A. T. su lišeni slobode.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA