MUP KS / Policijska akcija u Sarajevu: U toku pretresi, ima uhapšenih

01. 04. 2021. u 11:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva "Partner" s ciljem dokumentovanja krivičnog djela "Trgovine ljudima" iz člana 210a stav 2) u vezi stava 1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Slobode su lišena dva lica i to: N.O. (1980g.) i S.A. (1986g.), obojica rođeni u Đurđeviku.

"Isti su osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela na način da su u proteklom periodu eksploatisali žene i djecu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi radnom eksploatacijom i prisilnim prosjačenjem na području Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS oba osumnjičena će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA