Policijska akcija u Sarajevu: U toku pretresi, ima uhapšenih

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Sarajevu: U toku pretresi, ima uhapšenih
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događj iz teksta)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva "Partner" s ciljem dokumentovanja krivičnog djela "Trgovine ljudima" iz člana 210a stav 2) u vezi stava 1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Slobode su lišena dva lica i to: N.O. (1980g.) i S.A. (1986g.), obojica rođeni u Đurđeviku.

"Isti su osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela na način da su u proteklom periodu eksploatisali žene i djecu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi radnom eksploatacijom i prisilnim prosjačenjem na području Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS oba osumnjičena će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije