Akcija "Rudnik": Izvršeni pretresi na devet lokacija

1
Radiosarajevo.ba
Akcija "Rudnik": Izvršeni pretresi na devet lokacija
Foto: SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su  realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Rudnik“, u okviru koje je slobode lišeno šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 340. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 383. „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ istog zakona.

Pretresene su osobe, stambeni i poslovni objekti te pokretne stvari na devet lokacija u Tuzli, Gračanici i Živinicama koje koristi šest fizičkih osoba, i tom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičene osobe trenutno se nalaze u prostorijama SIPA i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Opštinskog suda u Tuzli, u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije