Brza akcija MUP-a: Uhvaćen napadač na Sarajliju, bit će optužen za pokušaj ubistva

4
Radiosarajevo.ba
Brza akcija MUP-a: Uhvaćen napadač na Sarajliju, bit će optužen za pokušaj ubistva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (ovo nije fotografija koja prikazuje aktuelni slučaj iz teksta)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), brzom akcijom su sinoć u kasnim satima uhapsili napadača na Sarajliju, koji je pronađen na ulici u sarajevskom naselju Azići, teško pretučen i bez svijesti, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za naš portal potvrdio Mirza Hadžiabdić, iz odjeljenja za Odnose sa javnošću MUP-a KS, koji je dodao da je slučaj koji je uznemirio Sarajlije brzo riješen.

"Osoba koja je izvršila napad je lišena slobode i bit će optužena za pokušaja ubistva", dodao je Hadžiabdić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, sve se to dešavalo jučer u 15 sati kada je tada nepoznati napadač napao jednu osobu, pretukao je i ostavio da leži na ulici bez svijetu u sarajevskom naselju Azići.

Tada se sumnjalo da je više osoba učestvovalo u ovom incidentu, ali su iz MUP-a KS za naš portal potvrdili da je samo jedno lice napala Sarajliju kojem su pomogli građani i zovnuli Hitnu pomoć i policiju.

Napadnuta osoba je kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu, gdje se utvrđuje stepen povreda.

Istraga je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije