Akcija 'Pravda': Predložen jednomjesečni pritvor za osumnjičene

N. K.
Akcija 'Pravda': Predložen jednomjesečni pritvor za osumnjičene
U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ročište na kojem se odlučuje o prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora i mjera zabrane za uhapšene u međunarodnoj policijskoj akciji "Pravda".

Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima u akciji “Pravda”: Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Suadi Hadžić i Samiri Skorupan, potvrdila je za Radiosarajevo.ba portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Bavčić je kazala kako je osumnjičenoj Lejli Fazlagić, Zoranu Lončaru i Mirsadu Delimustafiću predloženo određivanje pritvora i raspisivanje potjernice jer se nalaze u bjekstvu.

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić potvdila je da će, nakon današnjeg ročišta u Kantonalnom sudu u Sarajevu o prijedlogu Tužilaštva  za određivanje pritvora i mjera zabrane za ranije uhapšene , Sud u naredna 24 sata o tome donijeti odluku.

Mjere zabrane su predložene za osam osumnjičenih: Edinu Mutevelić, Emira Karaču, Peru Vukovića, Hajrudina Omerbegovića, Muhameda Hadžiomerovića, Kemu Kapura, Edina Banovića i Muamera Pitu, dok će Nihad Druškić biti pušten na slobodu.

Također, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u nastavku provođenja operativne akcije “Pravda” danas u poslijepodnevnim satima izvršili pretrese na još dvije lokacije na području Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u petak je u okviru ove akcije uhapšeno 14 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona sudije, pranje novca i prevara.

Akcija “Pravda” provodi se koordinisano sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), a u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije