Akcija "Plan" kod Bijeljine: Spriječeno krijumčarenje tekstilne robe vrijedne oko 70.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Akcija "Plan" kod Bijeljine: Spriječeno krijumčarenje tekstilne robe vrijedne oko 70.000 KM
Foto: UIO BiH / Oduzeta vrijedna roba

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “Plan” u Carinskoj ispostavi Bijeljina oduzeli su veću količinu krijumčarene tekstilne robe u vrijednosti od 70.000 KM.

Na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju tekstila iz Srbije izvršili su detaljan pregled i pretres kamiona i pošiljke prijavljene u carinskoj ispostavi Bijeljina, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH.

Prilikom pregleda vozila u pomoćnim pretincima za palete pronađena je neprijavljena i krijumčarena roba. Ukupna vrijednost neprijavljenih tekstilnih proizvoda (trenerke Adidas i Nike – 1049 komada, duksevi i pantalone - 105 komada) procjenjuje se na 70.000 KM.

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Protiv osumnjičenog lica bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje.

"U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO od Američke ambasade putem programa EXBS. Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdjese nelegalno prodaju cigarete i duhan", saopćeno je iz UIO BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije