Akcija OSA-e i SPS-a u Bihaću: Uhapšena 4 državljana Pakistana

1
Radiosarajevo.ba
Akcija OSA-e i SPS-a u Bihaću: Uhapšena 4 državljana Pakistana
Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Služba za poslove sa strancima (SPS) već duži vremenski period, u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH i međunarodnim partnerima preduzima sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska osoba za koje se raspolaže informacijama da pripadaju transnacionalnoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prema raspoloživim saznanjima, navodi SPS danas u saopćenju, navedena grupa se bavi krijumčarenjem ljudi čije kriminalne aktivnosti imaju međunarodni karakter, a osim naprijed navedenog, ista se dovodi u vezu s izvršenjem više vrsta krivičnih djela na području Bosne i Hercegovine.

"U vezi s tim, danas, na lokalitetu grada Bihaća, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora Službe za poslove sa strancima u saradnji sa pripadnicima OSA-e, izvršeno je hapšenje četiri osobe A.S., Q.A., A.M. i A.B., svi državljani Pakistana", ističe se u saopćenju.

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

Nakon završetka aktivnosti, prema istima će biti preduzete dalje mjere i radnje iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima, dodaje se.

"Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH", rekao je Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije