FUP / Akcija "Omerta": Pao lihvar, davao zajmove uz nesrazmjerne kamate

27. 05. 2022. u 12:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona su realizovali operativno-taktičku akciju "Omerta" u kojoj je pao lihvar B. H. (50) iz Goražda.

Kako je saopćeno iz FUP-a, 50-godišnjak je nakon primopredaje označenog novca uhapšen.

Izvršen je pretres imovine na više lokacija u Bosansko-podrinjskom kantonu koje B. H. koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, SIM kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Osumnjičeni je od ranije poznato pravosudnim organima.

Goraždanin se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davao zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: FUP Goražde lihvar

KOMENTARI (3)