Akcija MUP-a SBK: U pretresima i kontrolama pronašli kanabis i spid

0
Radiosarajevo.ba
Akcija MUP-a SBK: U pretresima i kontrolama pronašli kanabis i spid
Arhiv / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona proteklog vikenda izveli su akciju u kojoj su u četiri navrata prošali drogu.

Iz MUP-a SBK je saopćeno da se radi o kontinuiranim planskim aktivnostima koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Sve je počelo 4. marta oko 21.50 sati u mjestu Margetić kod Novog Travnika. Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PS Novi Travnik, izvršili su pretres kuće i okućnice, koju koristi D. K. (48). Tom prilikom pronašli su kanabis.

Ambasador Irana u Srbiji negirao genocid, Memorijalni centar Srebrenica traži hitnu reakciju

Ambasador Irana u Srbiji negirao genocid, Memorijalni centar Srebrenica traži hitnu reakciju

Potom su u ulici Lašvanska, općina Vitez, izvršili kontrolu i pregled Forda, u kojem se nalazio H. J. (26) iz Travnika. Kod 26-godišnjaka je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Uspješna akcija je realizovana i na području općine Fojnica, gdje su u ulici Bosanska, kontrolirali i pregledali F. M. (22) iz Fojnice. Prilikom pregleda, kod mladića je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Na koncu, policajci su u subotu oko 19 sati u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak, izvršili kontrolu i pregled vozila VW, kojim je upravljao E. R. (46) iz Hadžića. Tom prilikom je kod pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije