Akcija 'Motocikl': U Modriči zaplijenjena veća količina kokaina, novac i vozilo

0
Radiosarajevo.ba
Akcija 'Motocikl': U Modriči zaplijenjena veća količina kokaina, novac i vozilo
Foto: PU Doboj / Akcija 'Motocikl'

Policijska uprava Doboj saopštila je da su akciju realizovali sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, te da su juče uhapšeni O.J. iz Modriče i P.D. iz Šamca.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča izvršili su pretres O.J, kuće i putničkog automobila koje navedeni koristi prilikom čega je pronađeno i privremeno oduzeto 379,3 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain (tržišne vrijednosti oko 60.000KM), mobilni telefon marke Iphone, digitalne vage, novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 5600 eura i 7900 KM i putnički automobil marke 'VW Golf 6'", saopšteno je iz PU Doboj.

Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršen je pretres P.D. kod koga je pronađen i oduzet mobilni telefon marke Iphone.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena prozvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičeni će danas biti predani u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, prenosi srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije