Akcija "King": Do sada najveća zapljena cigareta u TK

Radiosarajevo.ba
Akcija "King": Do sada najveća zapljena cigareta u TK

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su u Tuzlanskom kantonu veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana, ukupne tržišne vrijednosti 222.000 KM.

Ova roba je otkrivena u operativnoj akciji kodnog naziva „King“ i radi se o jednoj od najvećih zapljena cigareta na području Tuzlanskog kantona i BiH u posljednjem periodu, saopćeno je iz UIO.

Prilikom pretresa objekta i vozila pronađeno je 33.300 paklica raznih cigareta (FM, King), i 256 kilograma sitno rezanog duhana. Ovi proizvodi nisu bili obilježeni akciznim markica koje izdaje UIO i bili su namijenjeni prodaji na „crnom tržištu“.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja regionalnog centra UIO u Tuzli i Grupe za obavještavanje, u saradnji sa policijskim službenicima MUPTK-a. Postupanja na terenu provedena su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH.

Protiv osumnjičene osobe u ovom slučaju bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS. Ovakav modalitet saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a i UIO pokazuje odlučnost i istrajnost u borbi protiv svih vidova kriminaliteta, što naročito dolazi do izražaja tokom pandemije uzrokovane virusom COVID-19, saopćeno je UIO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije