Akcija FUP-a: Tri osobe uhapšene, pronađene opojne droge

2
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a: Tri osobe uhapšene, pronađene opojne droge
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija, Ilustracija

Službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnim drogama poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, općina Hadžići, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti izvršeno je legitimisanje i pretres tri osobe A.A. (1988) iz Sarajeva, A.D. (1994) iz Sarajeva i I.H. (1992) iz Fojnice, zbog postojanja osnova sumnje da bi predmetne osobe kod sebe mogle posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresanja pronađene su i privremeno oduzete određene količine NN materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis.

Pratite uživo vanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a: Očekuje se obraćanje Schmidta i Cvijanović

Pratite uživo vanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a: Očekuje se obraćanje Schmidta i Cvijanović

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavili i posjedovali određenu količinu opojne droge Amfetamin i Cannabis koja je pronađena prilikom pretresanja.

Predmetne osobe su kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije